SİNOP / TÜRKELİ - Helaldı İlkokulu

Nis

Okulumuz anasınıfı öğrencileri Uyaklı Kelimeleri öğrenip birbiri ile eşleştirme etkinliği yaptılar.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğrencileri "Biçerdöver Ne Döver Kitabında" anlamı bilinmeyen kelimelerden önce kendi tahminlerini çizdiler. Daha sonra gerçek anlamlarının resmini çizdiler.

Mrt

Öğrencilerimize Yüzyüze Yüz Çocuk Oyunu Kapsamında Bülbül Kafeste Oyunu Oynatıldı.

Mrt

Öğrencilerimize Yüzyüze Yüz Çocuk Oyunu Kapsamında Kurt Baba Oyunu Oynatıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında "Kültürel Etkinlikler" içerikli öğrencilerimize geçmiş zamanlarda kullanılmış olan malzemelerin sergisi gezdirildi. Anasınıfı öğrenci velilerimiz ile katılımlı olarak yöresel sinop mantısı yapılarak çocuklara yöresel lezzetler tadtırıldı.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında kelime türetme etkinliği yapıldı. Bu etkinlik öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanarak bir kelimenin içindeki harflerden yeni kelimeler türetmelerini sağladı.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında atasözleri ve deyimler resimleme etkinliği yapıldı. Etkinlikte öğrenciler hem resim yaparak eğlendiler hem de eğlenerek öğrenmiş oldular.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratmak için meyve günü etkinliği yapıldı. Haftanın meyvesi "ELMA"

Mrt

Dilimizi zenginleştirme projesi kapsamında "Çilek Toplayan Robot" kitabı etkileşimli yöntemle okundu. Bilinmeyen kelimeler için çocukların tahminleri alındı ve gerçek anlamları çocuklara açıklandı. Teknoloji kelimesinin anlamı için beyin fırtınası yapıldı tematik olarak sıralandı. Çocuklardan kendilerine özgü robot tasarlanması istendi.

Mrt

Helaldı İlkokulu 2.Sınıf Öğretmeni Feyyaz ÜSTÜNER´ın rehberliğinde okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programı okul bahçesinde kutlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u anma haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama Programındaki öğrencilerimizin okuduğu şiirler, sınıflarımızın sergilediği piyes ve oratoryo gösterileri törene katılanlar tarafından büyük beğeni aldı. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 1/A sınıfı öğrencilerimiz "Anlamını Bul Etkinliği" ile hem eğlendi hem öğrendi.

Ock

Okulumuzda öğrencilerimiz ile Dilimizi zenginleştirme projesi kapsamında Aralık ayı içerisinde etkileşimli kitap okuma yöntemi ile "Mozaik" kitabı okundu. Kitap içerisinde çocukların bilmediği kelimeler görsellerle desteklenerek anlatıldı. Çocuklarla mozaik sanat çalışması yapıldı.